Intelligent commerce
2 минута
Read

Одржива малопродаја - ново тржиште, могућности и изазови

Diya Mawkin

У својој суштини, одрживост се односи на контролу отпада, смањење утицаја и стварање система способних за регенерацију. Све ово омогућава технологија. Продавци на мало имају јаку позицију да имплементирају побољшања која промовишу одрживост у свим операцијама, истовремено осигуравајући уносну будућност.

Међутим, одрживост утиче на организацију; спровођење ових прогресија може бити изазовно. Ево главних препрека са којима се организације, посебно мала предузећа, суочавају док се труде да буду одрживе.

Прелазак на одрживе обрасце потрошње и производње (SCP) препознат је на Светском самиту о одрживом развоју 2002. у Јоханесбургу као један од општих циљева одрживог развоја.

Малопродајни сектор је кључан у спровођењу ове светске транзиције, не само као значајан мотор глобалне економије, већ и као најкритичнија веза између добављача и купаца. Иако би улога малопродајне индустрије у постизању таквог преласка на ''SCP'' помогла друштву, то би такође могло створити добар економски случај за сектор. Продавци на мало могу користити малу, али брзо развијајућу тржишну нишу тако што ће клијентима пласирати иновативне, безбедније, еколошки прихватљиве артикле са додатом вредношћу и уживати у сигурној бази купаца и лојалности. Остале нематеријалне, али кључне пословне карактеристике које би се могле постићи укључују смањење обавеза, подизање корпоративног имиџа и повећање вредности бренда продавнице.

Лако је искрено извршити своје напоре у погледу управљања када други у вашем послу не подржавају, озбиљно им не приступају или не брину, без обзира на то да ли се ради о вишој администрацији или вашем особљу. Када креирате програме, осврните се уназад да бисте добили информације од свих. Постоји велика вероватноћа да ће одређени радници и директори имати своје интересе и идеје. Размислите о томе да дате подстицаје, на пример, окупљања у радном окружењу и организовање игара са наградама.

У почетку би могло бити проблематично бити више подржан и продуктивнији. Међутим, рад је свакако вредан поврата. Плодни пословни визионари, предузетници и пионири виде проблеме као повољне околности. Ово је ваша прилика да прихватите могућност одржавања док истовремено спроводите нове процедуре. Инвентивно пословно уређење ће вам помоћи да одлучите о специфичним и изузетним стратегијама које ће функционисати за вашу организацију.

Ево неколико упутстава за вас.

Рециклажа на послу

Поновна употреба је драгоцена јер уклања отпад са депонија и производи 757.000 предузећа сваке године. Почните поново да користите у случају да ваш менаџер тренутно не ради. Обезбедите више кутија за скупљање отпада у радном окружењу, означите за који су отпад предвиђене и искористите их за ђубрење тла у вашем граду под претпоставком да постоји.

Оснажити еколошки прихватљив превоз

Свакодневна вожња је природан канал: људи сваког дана троше 2,9 милијарди галона нафте одложено у застоју у шпицу, а сваки појединац губи 710 долара у ефикасности сваке године. Еколошка вожња може имати огроман природни утицај смањењем свакодневних штетних  чинилаца; Вожња бицикла, заједничко коришћење аутомобила и превоз су сви примери еколошке вожње који могу помоћи вашем особљу да допринесе управљању како унутар тако и ван радног места.

Организујте Тимове за одрживост

Одабир групе волонтера одговорних за активности управљања радним окружењем може помоћи у вашим настојањима. Повећава одговорност – неки људи су експлицитно одговорни за ово, и могу се поново пријавити са другим људима и неговати културу одрживости у организацији. Осим тога, панел ће одржавати ток мисли. Оснажите их да разговарају са различитим радницима о питањима и идејама, дајући им динамичну моћ.

Join the conversation

Развијте своје пословање

Да ли сте спремни да изградите посао својих снова? Нека вам наша техничка стручност и извођење покажу најбољи пут напред.

ПОЧНИТЕ САД